CV ketels

Geplaatst op door

CV ketel installatie en onderhoud

De CV ketel zorgt ervoor, dat u er warmpjes bij zit met koude dagen, en is daarmee een van de belangrijkste apparaten in uw woning. Een van de hoofdactiviteiten van Melstra Installatie Techniek is dan ook het onderhouden, installeren, repareren, schoonmaken en vervangen van CV ketels. Van vrijwel alle grote merken zoals ATAG, Vaillant, Remeha en Nefit, en dan vooral in de regio Nijmegen-Zuid (Wijchen, Overasselt, Grave, Malden, Cuijk). Met trots dragen we zelfs het predicaat ATAG Select Dealer, een waarborg dat we kwaliteit aan zowel bedrijf als consument leveren.

We hebben met deze merken een ruime keuze aan energiezuinige en kwalitatief hoogwaardige HR CV ketels, evenals VR ketels. De aanschaf van een CV ketel moet weloverwogen worden gedaan, want het is doorgaans een hoge investering met een levensduur van 12-15 jaar.

Op basis van een gedegen vergelijking van de CV ketels kunnen we samen met u bepalen welke CV ketel het beste bij uw persoonlijke woonsituatie en wensen past. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via onderstaande formulier, dan nemen we z.s.m. contact met u op. Of mail ons: info@melstra-techniek.nl

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Plaats (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Verschil HR en VR ketel

HR ketels zijn het meest gebruikt en verkocht. Dit zijn immers de CV ketels met het hoogste rendement. Minimaal 100% van de energie wordt namelijk omgezet in nuttige warmte. Er zijn zelfs HR CV ketels die een rendement van 107% halen. Dit resultaat wordt behaald door het hergebruik van de verbrandingsgassen. Een HR ketel is dus een geavanceerd staaltje techniek. De producenten staan echter niet stil, want de Ultra Hoog Rendement (UHR) ketel zal in de nabije toekomst haar intrede doen en die kan een nog hoger rendement leveren.

VR ketels staat voor verhoogd rendement. VR ketels halen dergelijke droomcijfers niet, en scoren doorgaans een rendement van rond de 90%. Deze ketels worden echter nog altijd verkocht, omdat HR ketels niet altijd geïnstalleerd kunnen worden. Dit heeft met de benodigde aansluitpunten te maken. Melstra Installatie Techniek kan u uiteraard vertellen welk soort CV ketel geïnstalleerd kan worden.

Combiketel, soloketel en e-ketel

Naast dit onderscheid zijn CV ketels ook in te delen in combiketels en soloketels. De eerstgenoemde levert zowel warmte als heet water, terwijl de soloketel alleen warmte kan leveren. In dat geval is er een aparte boiler nodig voor warm water. Deze oplossing wordt steeds minder gebruikt, en tegenwoordig is de HR combiketel dan ook het meest verkocht.

Een nieuwe ontwikkeling is de e-ketel. Dit is een HR CV ketel die naast warmte, warm water ook elektriciteit kan leveren.

VR

HR UHR
Soloketel

X

X
Combiketel

X

X

X

E-ketel

X

X

 Onderhoud CV ketel, geen overbodige luxe

Het is raadzaam, ieder jaar een check van uw CV ketel te doen. Deze ‘APK keuring’ is tevens klein onderhoud, en zorgt ervoor dat problemen en dure reparaties vroegtijdig worden opgespoord, en dat de CV ketel betrouwbaar blijft functioneren.