Sifon installeren

Geplaatst op door

Wilt u een (nieuwe) sifon installeren en bent u woonachtig in Wijchen, Grave, Malden of in een andere plaats in de buurt van Nijmegen? Melstra Techniek kan dat vakkundig en snel voor u doen. Vul onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Of vul het bel me terug blokje rechts op deze pagina in.

De sifon is overigens het stiefkind in de sanitairwereld. Dat komt waarschijnlijk omdat ze vaak op een onopvallende plek zitten zoals onder wastafels, en soms zijn ze zelfs onzichtbaar in het geval van platte sifons die gebruikt worden onder douchebakken en badkuipen.

Een sifon heeft tot doel een waterafvoerpijp luchtdicht af te sluiten, zodat de stinkende lucht uit het riool geen kans krijgt. Dit luchtdicht afsluiten wordt gerealiseerd doordat er water in de sifon blijft staan.

Het wordt daarom ook wel een waterslot genoemd, en vanwege de meest voorkomende vorm ook zwanenhals. Er zijn echter ook nog andere vormen:

  • Flessifon
  • Bekersifon
  • P sifon
  • S sifon
  • Platte sifon (voor badkuipen en douchebakken)

Een kapotte sifon zal doorgaans lekken en een stinkende lucht tot resultaat hebben. Mocht u dit constateren, dan kan Melstra Installatie Techniek te Overasselt dit euvel verhelpen. Een nieuwe sifon installeren is door ons zo gedaan. Ook voor compleet nieuw sanitair, waar de sifon dus onderdeel van is, bent u bij ons aan het juiste adres, We helpen u graag als vakman! Meer weten over het installeren of vervangen van een sifon? Mail ons: info@melstra-techniek.nl of vul onderstaande formulier in

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Plaats (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *