Vloerverwarming

Geplaatst op door

Vloerverwarming aanleggen

 De laatste jaren wint de vloerverwarming aan populariteit. En logisch, want vloerverwarming kent een aantal grote voordelen:

  • Gelijkmatige verdeling warmteAanleg vloerverwarming Melstra Techniek Overasselt
  • Ook te gebruiken als koeling bij warm weer
  • Energiebesparend
  • Comfortabel
  • Fraai: bij hoofdverwarming geen radiatoren meer nodig.

Normaliter wordt vloerverwarming ingezet als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming raakt het steeds meer in zwang. Melstra Installatie Techniek heeft veel ervaring met het aanleggen van vloerverwarmingen, in welke vorm dan ook. Heel wat bestaande en nieuwbouw woningen in Overasselt, Wijchen en Malden zijn door ons al voorzien van deze vloerverwarming.

Vloerverwarming met zoneregeling

Interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met ons via onderstaande formulier, dan nemen we z.s.m. contact met u op. Of mail ons: info@melstra-techniek.nl

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Plaats (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vloerverwarming, ook voor houten vloeren, linoleum en laminaat!

Veel mensen associëren vloerverwarming met een tegelvloer. Dat is echter onjuist, want ook houten vloeren, linoleum en laminaat zijn in sommige gevallen geschikt voor deze vorm van verwarming. Ook sommige tapijten vloeren kunnen hier zelfs voor worden gebruikt.

De opties op een rij

Vloerverwarming kan op verschillende manieren gerealiseerd worden. Welke de meest geschikte methode is hangt af vooral af van de ruimte en het soort woning. Hieronder in het kort een opsomming van de mogelijkheden. Voor een gedegen advies kunt u het beste ons contacteren, we helpen u graag.

Bestaande woning/nieuwbouw houten vloer

Het zogenaamde droogbouw systeem is erg geschikt voor een bestaande woning of voor  een nieuwbouw woning met houten skelet en houten vloeren. Bij dit systeem wordt de vloerverwarming in een isolatieplaat gemonteerd, waar de vloerbedekking vervolgens op geplaatst kan worden. Ook vloerverwarming met noppenplaten is een optie in deze.

Het grote voordeel is dat de temperatuur snel aangepast kan worden en goed te sturen is, doordat de verwarming dicht bij het oppervlak zit. Nadeel van deze methode is daardoor echter, dat de belasting lager is dan bij het zogenaamde natbouw systeem.

Bestaande woning met betonnen dekvloer

Bij bestaande woningen met een betonnen dekvloer is frezen een veelvoorkomende methode. Zoals de naam al aangeeft wordt er een groef een de betonnen dekvloer gefreesd, waar de verwarming in wordt gelegd. Dit is doorgaans de voordeligste methode, en deze wordt dan ook veel toegepast. Een ander voordeel is, dat de slangen dicht tegen het oppervlak liggen, zodat de vloer snel opgewarmd (of gekoeld) is.

Bestaande woning/nieuwbouw

Elektrische vloerverwarming is een optie voor zowel nieuwbouw als bestaande woningen. Het grote verschil met de overige methoden is, dat deze dus niet gekoppeld is aan de CV, maar via het elektriciteitsnet gevoed wordt. Verder kan elektrische vloerverwarming snel aangelegd worden, en net als bij droogbouw dicht bij het oppervlak zitten. Ook is het storten van een cementen vloer over deze verwarming een optie. Voordeel is dat de belasting van de vloer hoger wordt. Nadeel is, dat het langer duurt voordat de vloer opgewarmd is en daarmee de temperatuur lastiger te sturen.

Nieuwbouw zonder houten vloer

De meeste nieuwbouw is tegenwoordig zonder houten vloer of houten skelet, en als er dan voor vloerverwarming wordt gekozen is de zogenaamde natbouw vloerverwarming doorgaans de methode met de beste kaarten.

Bij deze methode worden de buizen en slangen op een wapeningsnet of een staalvezelwapening bevestigd, waarna er een cementen laag overheen wordt gestort. Zodoende is de verwarming gezekerd tegen uitzetten en krimpen, en ontstaat er een vloer die sterk is en een hoge belasting aankan. Nadeel is, dat het opwarmen lastiger te sturen is doordat het opwarmen wat langer duurt.